lunes, 16 de abril de 2012


Hola companys:
                       
AQUEST DISSABTE DIA 21, A LES 13,30H, LA GENT DEL LLOBREGAT ENS TROBAREM A PSG. SANT JOAN/ TRAV. DE GRÀCIA PER UNIR-NOS A LA PAELLA POPULAR QUE ORGANITZA LA SETMANA CULTURAL DEL PAIS VALENCIÀ, I DES D’ALLÀ BAIXAR PLEGATS A LA MANIFESTACIÓ PER L’ENSENYAMENT PÚBLIC CONVOCADA, COM JA SABEU,  A LES 17H A PLÇA. URQUINAONA (PODEM PORTAR MATERIAL I APROFITAR PER FER PANCARTES ABANS DE BAIXAR)













AMB AQUELLS QUE PENSEU VENIR A LA  MANIFESTACIÓ PERÒ NO AL DINAR, ENS TROBAREM A Pl. CATALUNYA/ RDA. SANT PERE A LES 16.45H. (DAVANT DEL CORTEINGLÉS)

FINS DISSABTE

lunes, 19 de marzo de 2012

Encara necessiteu raons per anar a la Vaga???


Manifest de suport a la vaga general del 29  de març de la
PLATAFORMA de l’H per L’educació pública
Quan els treballadors fan vaga, no és que no vulguin treballar, sinó que volen fer-ho en millors condicions. Francesc Layret (polític i advocat  català gran defensor del moviment obrer 1880-1920)

Comencem amb aquesta frase de F. Layret el manifest de suport a la vaga general del 29 M aprovat per l’assemblea de la Plataforma de l’h. perquè creiem que ens sobren motius per anar a la vaga, i F.Layret els sintetitza:

Ahir, avui i demà, quan un treballador fa vaga és per defensar la millora de les seves condicions de treball.
L'educació, la sanitat, les pensions, prestacions socials que avui tenim, són el resultat acumulat de les lluites d’anys i anys de les generacions que ens van precedir. Convé recordar-ho de tant en tant, perquè els més joves no pensin que sempre ha estat així.

En el nostre sector, les vagues dels anys 70 (el 1972 de 11000 pts a 18000, el 1978 l’exclusiva pujada de gairebé 15000 pts sobre un total de 50000 ) les prestacions sanitàries generalitzades als funcionaris,enfront les atomitzades mutualitats de cada cos: la creació de MUFACE en 1976 va ser una conquesta. Als anys 80 les lluites contra la jerarquització, per la pujada del nivell (del 18 al 21 en PRI i del 21 al 23 en SEC., per l'homologació salarial (resultat, els sexennis), pel control sindical i assembleari dels nomenaments de substituts i interins, contra la precarització laboral el 14D del 88, pel Pacte d'Estabilitat als 90, contra la LOCE del govern Aznar, contra la LEC del tripartit... Unes lluites les hem guanyat, unes altres no, però totes aquestes lluites han anat configurant les nostres condicions de treball actuals.
Ningú ens ha regalat res.

El 1975 a L’H hi havia 16 centres de primària , 4 centres de secundària, i la formació de persones adultes era testimonial. Doncs bé, per arribar als 38 centres de PRI, els 17 de secundària o els 8 CFA actuals, hem hagut de lluitar. Darrere cada nou centre hi ha petites històries de reivindicacions veïnals i de la comunitat educativa. El mateix podríem assenyalar en la sanitat, o en qualsevol altra prestació social, perquè, repetim:

Ningú ens ha regalat res.

L'estat social que avui tenim és fruit de la lluita col·lectiva per millorar l'educació, la sanitat, les pensions i la seguretat social.
Doncs bé, tot això, ens ho volen treure. Encara més: ja ens ho estan traient. Per exemple:
-                  Disminució de la partida pressupostària dedicada a l’educació
-                  Retallades salarials
-                  Retallada de plantilles
-                  Augment de la càrrega de treball
-                  Pèrdua de drets socials i laborals i augment de la precarietat
-                  Reducció de les partides destinades al funcionament dels centres públics, a les beques i a les noves construccions
-                  Increment de 3 punts en la retenció de l’IRPF
-                  Tancament d’aules encaminada a suprimir centres públics a mitjà termini 
-                  Reestructuració del sector públic català aprovat pel govern de CiU:
o        Mobilitat geogràfica i funcional.
o       Reestructuració de plantilles, acomiadaments, disminució d’horari i salari del personal interí.
o       No amortització de les jubilacions.
En definitiva, reforma de les condicions de treball i retallades dels drets laborals.
A aquestes retallades cal afegir-hi una reforma laboral aprovada pel Govern Central que suposa un retrocés en drets, condicions i garanties laborals i que ens situa en èpoques predemocràtiques, alhora que obre la possibilitat, per primera vegada, d’acomiadar personal laboral de les administracions públiques.
Justifiquen les retallades per la “necessitat” de pagar el deute i reduir el dèficit públic; però la realitat és que les retallades només recauen sobre els sectors assalariats i els serveis públics, mentre la minoria social (financers, grans empresaris i polítics) que, han generat la crisi, veuen com augmenten els seus beneficis i privilegis.
 És responsabilitat  de tothom aturar aquest tipus de polítiques, amb tota mena d’accions i mobilitzacions. En aquest context, la convocatòria de Vaga General feta per diferents organitzacions sindicals és l’acció més contundent amb què comptem per frenar les actuals polítiques que ens volen privar  d’unes condicions laborals i salarials dignes, d’uns serveis públics de qualitat i d’un Estat del Benestar que, encara que petit i esquifit, ens garanteix una certa cohesió social.
Els motius són més nombrosos, i es poden sintetitzar en què els governs català i espanyol han trobat en la crisi econòmica una excusa perfecta per retallar els drets socials i laborals, per desmuntar l’estat del Benestar(?) i afeblir els serveis públics més bàsics, tot avançant cap a la seva privatització (Sanitat, Educació, Serveis Socials, Transports, Mitjans de Comunicació, etc

Per tot això la Plataforma per l’educació pública de l’Hospitalet fa una crida a tot el personal del centres educatius per a anar a la vaga el 29 de Març
       PER UN ENSENYAMENT PÚBLIC DE QUALITAT
       PER UNS SERVEIS PÚBLICS EFICIENTS I UNIVERSALS
       PER UNS DRETS LABORALS I SALARIALS DIGNES
       PROU RETALLADES A L’EDUCACIÓ
       NO A LA REFORMA LABORAL
            
 TOTHOM A LA VAGA GENERAL el 29 M !!

sábado, 17 de marzo de 2012

Saló Alternatiu de l'Ensenyament

Participa al SAE!
Jornada reivindicativa de la Comunitat Educativa
Dissabte 24 de març a l’Avinguda Mª Cristina, de 10 a 14h i de 16 a 19h.
Boicot al Saló de l’Ensenyament i proposta d’alternatives! 

Un any més, arriba a la ciutat el “flamant” Saló de l’Ensenyament de Barcelona. Un espai que amb els anys s’ha erigit en mostra d’ensenyaments d’èlit, de compra-venta de màsters, on no tenen cabuda la majoria d’àmbits educatius ni les alternatives al seu model mercantilista de l’Educació, però sí les forces armades amb estand propi! Una altra Fira de negocis inaccessible pels centres educatius i els joves, en el context actual de retallades i privatitzacions, una política de beques irrisòria i unes taxes prohibitives.
Saló Alternatiu de l’Ensenyament
En resposta a un Saló de l’Ensenyament fet d’esquena a la ciutadania per la Generalitat de Catalunya, símbol del seu model educatiu elitista, mercantilitzat i productiu; la comunitat educativa s’ha organitzat per impulsar el 1r Saló Alternatiu de l’Ensenyament el proper dissabte 24 de març a l’Avinguda Mª Cristina (L1: Plaça Espanya). El SAE serà una jornada reivindicativa de la comunitat educativa en la que volem denunciar el model educatiu exposat en aquesta Fira, fruit d’inversions milionàries en l’actual context de crisi que es tradueix en brutals reformes, retallades i privatitzacions; i alhora mostrar que una altra Educació és més que possible, és necessària, tal i com reclamen les recents mobilitzacions de la comunitat educativa a favor de l’Educació Pública.
Consolidem entre tot@s un espai ampli i crític que permeti unificar les reivindicacions dels diferents sectors educatius en lluita que conflueixin cap a la vaga general de la comunitat educativa el proper 29 de març.
Convocatòria
Fem una crida a tota la ciutadania a donar suport a aquesta iniciativa impulsada des de baix i a participar-hi activament, i especialment a aquelles persones que formen part de la comunitat educativa, des d’escoles bressol a secundària, escoles lliures, d’arts i oficis, formació professional, mestres, mares i pares d’alumnes, ampa’s, associacions de veïn@s; estudiants, professor@s i treballador@s universitaris; sector del lleure, caus i esplais, el tercer sector... a que participin activament en l’organització del 1r Saló Alternatiu de l’Ensenyament. Perquè l'educació no és un negoci! Perquè l’Educació és cosa de tot@s! Davant de l’eslògan del Saló de l’Ensenyament: “Fes-te a tu mateix”, el Saló Alternatiu diu: “Eduquem-nos col·lectivament!”


 
SAE: ACTIVITATS:
Lloc: Avinguda Mª Cristina (L1: Plaça Espanya)
Dimecres 21 de març: Concentracions al Saló de l’Ensenyament
11h:  Denuncia de la mercantilització de i la presència militar (Campanya desmilitaritzem l’Educació)
16h:  Presentació pública del SAE amb lectura del manifest
Punt de trobada: davant del Saló de l’Ensenyament: Av. Mª Cristina.

Dissabte 24 de març: Jornada reivindicativa de la comunitat educativa
10-14h:  Inici de la jornada amb la creació conjunta d’una pancarta amb el lema: “L'educació no és un negoci, eduquem-nos col·lectivament”.
                    Xiulada popular i xocolatada.
                    A les 11h començaran les activitats dels diferents col·lectius en lluita organitzats per sectors; xerrades, tallers, debats, piquets informatius...

16:00h Xerrada-debat. L'Educació en temps de Neoliberalisme. Ponents: Rosa Canyadell i Xavier Domènech
17:00h Xerrada-debat. Reforma Laboral i precarietat del sector educatiu. Ponents: Vidal Aragonés i Joan Ramos
18’30h Assemblea General de la Comunitat Educativa
19:30h Clausura de l’acte amb actuacions musicals i lectura del manifest.

Pots seguir el SAE:
Twitter: #SAE2012

jueves, 8 de marzo de 2012

Accions dia 13 de març


Ja tenim centre i data per la propera trobada  de la Plataforma: serà el 13 de març a l’INS Can Vilumara. Recollint les idees que alguns companys han aportat i si no hi ha més aportacions, el “programa” queda de la següent manera:
- 17’30-19’30: Opció 1: grup de treball a l'INS Can Vilumara (col.laboració amb primària, pintada de pancartes, difussió del SAE...)
                               Opció 2 : Xerrada Debat: "L'educació en temps de retallades" , organitzada per http://el-casalet.blogspot.com/
- 19’45-20h: Cassolada a la porta de l’INS Can Vilumara.
- 20-21h: Grups de treball sobre temes que han sortit a les assemblees prèvies (definició d’objectius, estratègies de expansió, publicacions regulars al blog, comissions permanents, etc).
- 21-22h: Sopar de carmanyola.
- 22-24h: Assemblea.
PORTEU LA SAMARRETA GROGA!!!!

domingo, 4 de marzo de 2012

Saló Alternatiu de l'Ensenyament 2012, en marxa!


El Saló Alternatiu de l'Ensenyament es planteja com un punt de trobada dels diferents sectors educatius en lluita contra el model educatiu mercantilista imposat per les polítiques neoliberals que ens governen. Model en què els centres educatius s'ofereixen com empreses en competència en busca de clients-estudiants amb les butxaques farcides, prefectament sintetitzat en aquesta macro FIRA anomenada Saló de l'Ensenyament. Un Saló què, en consonància amb les tendències polític-econòmiques dominants, any rere any s'ha anat convertint en una mostra d'ensenyaments elitistes, dels què cada cop més joves es veuen exclosos degut al preu de les seves taxes i la irrisòria política de beques. I d'on moltes escoles públiques, amb presència en passades edicions, ens hem vist allunyades pels preus prohibitius dels estands expositors, en un moment en què els nostres pressupostos retallats a dures penes arriben per cobrir despeses generals de subministraments, neteja i manteniment.


Per tot això, creiem que la inauguració del macro negoci Firal del Saló de l'Ensenyament és una ofensa, una més, als milers de professionals i estudiants que dia rere dia ens enfrontem a la precarietat en el desenvolupament de la nostra labor dins el procés educatiu ( professors i mestres, joves estudiants i nens obligats a treballar en condicions cada cop més precàries, mares i pares que veuen com s'aprimen i esfumen les beques de transport, menjador i llibres, escoles bressol públiques en perill d'extinció, professors interins augmentant les llistes de l'atur, universitats sotmeses als interessos de les grans empreses... ) i que no pot quedar sense resposta.


Convoquem a tots els col.lectius socials implicats en la defensa d'una educació per a tots ( reglada i no reglada, des d'infantil a superior, professionals, famílies, estudiants, associacions de veïns....) a participar activament en l'organització del Saló Alternatiu de l'Ensenyament, en què començarem a treballar aquest dimecres 7 de març al Centre Social de Sants, carrer Olzinelles 30, a les 19h.
Tots som necessaris i hem de tenir presència en aquesta acció! Us esperem dimecres! Perquè l'educació no és un negoci!

miércoles, 29 de febrero de 2012

29F. Professors en suport a la vaga d'estudiants


Crònica d'una nit a l'institut


 (Article redactat a petició de la publicació independent  La Burxa  de Can Vies, del barri de Sants)

El passat 14 de febrer professors, estudiants i pares de L’Hospitalet, convocats per la Plataforma L’H per l’Educació Pública,  ens vam trobar a l’Institut Llobregat per realitzar una tancada reivindicativa en defensa de l’educació pública.
La data no era casual. Uns 80 centres del territori decidien tancar-se perquè l’endemà, 15 de febrer, el Parlament aprovaria uns pressupostos anuals  clarament agressius pels serveis públics.

A les sis, centenars de persones vam reunir-nos davant del centre per penjar pancartes al carrer i fer una cassolada que va acabar amb el tall del trànsit al carrer Prat de la Riba.  Un cop a l’interior de l’institut s’iniciaren diferents activitats: la xerrada L’educació en el neoliberalisme (Rosa Canyadell i l’Emili Cortavitarte), el visionat del documental “La digna Ràbia” (Pla Bolonya) i L’Espai de treball on es van debatre i planificar futures propostes de lluita des del sector.  Cap a les 20h, a la taula rodona “Assemblearisme i resistència: cap a una societat participativa” i amb les intervencions de joves activistes vinculats a moviments assemblearis, vam debatre sobre temes crucials per a l’educació, com ara l’urgent necessitat de recuperar el posicionament ideològic del professorat, la fal·làcia de la neutralitat del coneixement, o les estratègies del sistema per tal de convertir el procés educatiu en un mer aprenentatge de rols i competències.
La jornada de treball va finalitzar amb una nombrosa assemblea d’on van sorgir diverses comissions de treball i propostes concretes per realitzar durant els propers dos mesos als centres de L’H.
A altes hores de la matinada, les més de 70 persones que vam quedar-nos a passar la nit, vam buscar un racó on plantar els sacs i dormir una mica abans d’incorporar-nos de nou a l’activitat de l’institut.

lunes, 27 de febrero de 2012

Xerrada sobre el 29 F a Batxillerat

Aquesta tarda ha tingut lloc al nostre institut una xerrada orientada als grups de 1r i 2n de batxillerat  sobre els motius de la vaga d’universitats convocada per a aquest dimecres 29 de Febrer  i altres fronts oberts en contra de les retallades en els serveis públics. A la taula hem comptat amb la presència d’un representat de la PUDUP (Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública) que ens ha explicat el procés d’elitització que està patint la universitat a arrel de la implantació del Pla Bolonya i les actuals retallades pressupostàries; dos estudiants de batxillerat com a representats de l’Assemblea d’Estudiants de l’Ins. Francesc Macià de Cornellà, un dels centres de secundària més actius i implicats en la defensa de l’educació pública;  
un membre de l’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet,  i  un professor de l’Escola Industrial, que ens han parlat respectivament de l’atac  de les polítiques econòmiques vigents envers l’educació pública  enfront la privada-concertada,  i del conflicte generat a  Transports Metropolitans entre treballadors, direcció i usuaris degut a l’incompliment del conveni vigent, les retallades de serveis i  la pujada indiscriminada de les tarifes.
A continuació de les ponències, s’ha obert un petit col.loqui on els estudiants han pogut intervenir fent les seves preguntes i reflexions. 

Al llarg d’aquesta setmana i la passada, s’han portat i es portaran a terme xerrades similars en diferents instituts de la ciutat, com a expressió d’una de les decisions preses per la Plataforma durant l’assemblea del 14F.

Ha sigut una experiència molt enriquidora per a tots, així que esperem que s’expandeixi i poder-la repetir ben aviat!