miércoles, 29 de febrero de 2012

Crònica d'una nit a l'institut


 (Article redactat a petició de la publicació independent  La Burxa  de Can Vies, del barri de Sants)

El passat 14 de febrer professors, estudiants i pares de L’Hospitalet, convocats per la Plataforma L’H per l’Educació Pública,  ens vam trobar a l’Institut Llobregat per realitzar una tancada reivindicativa en defensa de l’educació pública.
La data no era casual. Uns 80 centres del territori decidien tancar-se perquè l’endemà, 15 de febrer, el Parlament aprovaria uns pressupostos anuals  clarament agressius pels serveis públics.

A les sis, centenars de persones vam reunir-nos davant del centre per penjar pancartes al carrer i fer una cassolada que va acabar amb el tall del trànsit al carrer Prat de la Riba.  Un cop a l’interior de l’institut s’iniciaren diferents activitats: la xerrada L’educació en el neoliberalisme (Rosa Canyadell i l’Emili Cortavitarte), el visionat del documental “La digna Ràbia” (Pla Bolonya) i L’Espai de treball on es van debatre i planificar futures propostes de lluita des del sector.  Cap a les 20h, a la taula rodona “Assemblearisme i resistència: cap a una societat participativa” i amb les intervencions de joves activistes vinculats a moviments assemblearis, vam debatre sobre temes crucials per a l’educació, com ara l’urgent necessitat de recuperar el posicionament ideològic del professorat, la fal·làcia de la neutralitat del coneixement, o les estratègies del sistema per tal de convertir el procés educatiu en un mer aprenentatge de rols i competències.
La jornada de treball va finalitzar amb una nombrosa assemblea d’on van sorgir diverses comissions de treball i propostes concretes per realitzar durant els propers dos mesos als centres de L’H.
A altes hores de la matinada, les més de 70 persones que vam quedar-nos a passar la nit, vam buscar un racó on plantar els sacs i dormir una mica abans d’incorporar-nos de nou a l’activitat de l’institut.

No hay comentarios:

Publicar un comentario