lunes, 27 de febrero de 2012

Xerrada sobre el 29 F a Batxillerat

Aquesta tarda ha tingut lloc al nostre institut una xerrada orientada als grups de 1r i 2n de batxillerat  sobre els motius de la vaga d’universitats convocada per a aquest dimecres 29 de Febrer  i altres fronts oberts en contra de les retallades en els serveis públics. A la taula hem comptat amb la presència d’un representat de la PUDUP (Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública) que ens ha explicat el procés d’elitització que està patint la universitat a arrel de la implantació del Pla Bolonya i les actuals retallades pressupostàries; dos estudiants de batxillerat com a representats de l’Assemblea d’Estudiants de l’Ins. Francesc Macià de Cornellà, un dels centres de secundària més actius i implicats en la defensa de l’educació pública;  
un membre de l’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet,  i  un professor de l’Escola Industrial, que ens han parlat respectivament de l’atac  de les polítiques econòmiques vigents envers l’educació pública  enfront la privada-concertada,  i del conflicte generat a  Transports Metropolitans entre treballadors, direcció i usuaris degut a l’incompliment del conveni vigent, les retallades de serveis i  la pujada indiscriminada de les tarifes.
A continuació de les ponències, s’ha obert un petit col.loqui on els estudiants han pogut intervenir fent les seves preguntes i reflexions. 

Al llarg d’aquesta setmana i la passada, s’han portat i es portaran a terme xerrades similars en diferents instituts de la ciutat, com a expressió d’una de les decisions preses per la Plataforma durant l’assemblea del 14F.

Ha sigut una experiència molt enriquidora per a tots, així que esperem que s’expandeixi i poder-la repetir ben aviat!

No hay comentarios:

Publicar un comentario