domingo, 4 de marzo de 2012

Saló Alternatiu de l'Ensenyament 2012, en marxa!


El Saló Alternatiu de l'Ensenyament es planteja com un punt de trobada dels diferents sectors educatius en lluita contra el model educatiu mercantilista imposat per les polítiques neoliberals que ens governen. Model en què els centres educatius s'ofereixen com empreses en competència en busca de clients-estudiants amb les butxaques farcides, prefectament sintetitzat en aquesta macro FIRA anomenada Saló de l'Ensenyament. Un Saló què, en consonància amb les tendències polític-econòmiques dominants, any rere any s'ha anat convertint en una mostra d'ensenyaments elitistes, dels què cada cop més joves es veuen exclosos degut al preu de les seves taxes i la irrisòria política de beques. I d'on moltes escoles públiques, amb presència en passades edicions, ens hem vist allunyades pels preus prohibitius dels estands expositors, en un moment en què els nostres pressupostos retallats a dures penes arriben per cobrir despeses generals de subministraments, neteja i manteniment.


Per tot això, creiem que la inauguració del macro negoci Firal del Saló de l'Ensenyament és una ofensa, una més, als milers de professionals i estudiants que dia rere dia ens enfrontem a la precarietat en el desenvolupament de la nostra labor dins el procés educatiu ( professors i mestres, joves estudiants i nens obligats a treballar en condicions cada cop més precàries, mares i pares que veuen com s'aprimen i esfumen les beques de transport, menjador i llibres, escoles bressol públiques en perill d'extinció, professors interins augmentant les llistes de l'atur, universitats sotmeses als interessos de les grans empreses... ) i que no pot quedar sense resposta.


Convoquem a tots els col.lectius socials implicats en la defensa d'una educació per a tots ( reglada i no reglada, des d'infantil a superior, professionals, famílies, estudiants, associacions de veïns....) a participar activament en l'organització del Saló Alternatiu de l'Ensenyament, en què començarem a treballar aquest dimecres 7 de març al Centre Social de Sants, carrer Olzinelles 30, a les 19h.
Tots som necessaris i hem de tenir presència en aquesta acció! Us esperem dimecres! Perquè l'educació no és un negoci!

No hay comentarios:

Publicar un comentario